Spodaj zapisano naj bo še enkrat zahvala za vse kar si postoril na poroki najine hčerke.

Takole smo podoživljali naša snidenja:

Da bi bil Dady naš DJ na poroki najine hčerke je naprej padlo na pamet meni (očetu), saj sem skozi življenje z življenjsko sopotnico (ženo) nekoliko prilagodil glasbeni izbor in so mi melodije ex yu, dalmatinskih napevov klap in vse kar je povezano z ex yu kot obliž znane blagovne znamke na pravkaršnjo ureznino na prstu – se pomiriš in si rečeš, saj ni tako hudo, pomaga pa full.

Skratka, ko sem si vbil to zamisel v glavo, nisem več popuščal, kljub drugačnim prvim ponudbam konkurence. Nato pa moja trma pride v ospredje, kontaktiram Dady, se nekako dogovorimo za prvi sestanek na katerega pridemo, oba mladoporočenca in bodoči tast (jaz), pa Dady-a bolj kot kar koli drugega najprej zanima kaj je za hrano in kako se bo delila, pa si mislim, človek, a misliš da boš lačen ostal al kaj?

Ko nekako Dady s svojimi izkušnjami uvidi, da je “fotr” ipak “t glavn” in da mu je zaradi spraševanja o hrani in poteku hranjenja začelo prekipevati od dolgača, Dady le obrne ploščo in se začnemo pogovarjati in dogovarjati za nas pomembne stvari (uh kako sem se zmotil – ampak o tem pozneje).

Kdo kaj posluša, kdaj bo poroka, kje bo poroka, koliko bo svatov…… skratka o poroki. Imel je rešitve za vse, tako za razumevanje raznih zdravstvenih težav udeležencev kakor za plesne sposobnosti in nesposobnosti svatov ter glavnih akterjev. Vse zrihtamo nato prvo vprašanje, kaj pa cena? Nato zmanjka elektrike v naših glavah. OK, Dady daj mi dan ali dva za razmislek in ti javim.

Mine ta dan ali dva, pustim čakati še kakšno uro ali dve nato pokličem in rečem, Dady ok, gremo »Show must go on«

Nato se zmenimo za naslednji obisk kar v gostilni kjer bo ohcet. Imamo se super, ambient ok, zmenimo se da bo ohcet na zunanjem pokritem letnem vrtu (pazite maj mesec je v igri in Postojna) nato pa se vrnemo čisto na začetek, in sicer: hrana in hrana in še enkrat hrana, Dady in mojster kuhinje vsak na svojem bregu govori, “kaj jaz sem naredil že 163 porok bom pa ja vedel” in “jaz sem že veliko let gostilničar bom pa ja vedel kako se na poroki streže in nosi hrano”, skratka situacija za pop…. ne ves kdo plačuje in kdo pije. Nato pa le uvidita, da morata sodelovati in še kako prav je bilo, da je Dady s svojimi izkušnjami znal voditi potek celotne ohceti, saj je v minuto natančno vse režiral, nismo dobili vse hrane na enkrat ker bi jedli in pili dve uri potem pa se malo “spali” in bi ohcet šla mimo nas, ampak so hrano nosili po scenariju Dady-a, ki pa je vseskozi skrbel, da je program tekel brez vsakršnih zapletov.

Da pa le nebi pozabil povedati, gostilničar, gostilna, hrana in postrežba pa vrhunska – Postojna tam ob majhnem jezercu. Če še niste opazili je ura že tam nekje 21:00 vse poteka s hitrostjo Ferrarija na Nemški avtocesti brez omejitev, pa Dady preseka hitrost z prvim, pa drugim, tretjim … presenečenjem in kaj jaz vem koliko bi jih še bilo, če bi takole nadaljevali do dopoldneva.

Vodenje ohceti, sam potek organizacije je potekal vrhunsko, kot da smo že 10 let prijatelji in da vemo en o drugem vse, pa ni bilo tako. Prvič smo bili skupaj sedaj za poroko, delovalo pa je čisto drugače.

Skratka, da ne dolgovezim, sredstev, ki smo jih vložili v to, nam nikakor ni bilo žal, vodenje vrhunsko, profesionalnost na najvišji točki, ozvočenje vrhunsko, priprava in pristop do dogodka pa taka, da imaš dejansko občutek, da je DJ doma skrit v nekih prostorih dejansko poskrbel za najmanjše detajle, ki so nam zaradi obilice dogodkov enostavno ušle, njemu pa ne. Zakaj pišem šele 14 dni po dogodku? Da prespim, dobil vtise od gostilničarja, svatov, mamice s 5 mesečnim otrokom, none pri 85 letih… in kaj dobim, čisto desetko, pohvale in pohvale, za izbiro muzike, prilagodljivost, vodenje, občutek ……. itd. Čisti dolgčas, a je kaka 9-tka, ne ne in ne; ok pol pa ne.

Dady, vesel sem, da sem v svoji nameri vztrajal, car si in kar je najpomembneje, najinemu zlatemu otroku, ki veš kaj nama pomeni spremenil že tako nepozaben dan v perfekten dan.

Od srca hvala od vseh še posebej od Nataše in Tomaža, po novem od tašče in tasta.

Tomaž & Nataša

TAMARA IN DENIS POROKA 14.5.2016

Pin It on Pinterest

Share This