Najina ”ohcet” z Dadyjem  …
1.aprila sva se odločila, da je po devetih letih skupne zveze skrajni čas, da najino ljubezen okronava tudi ”uradno”. Pa to, sodeč po datumu, ni bil noben hec!

In tako sva, poleg restavracije, prostora za civilni in cerkveni obred, šla na lov še za dj-jem ali bandom. Eno ime je bilo zaslediti povsod po internetu, kjer je bila omenjena glasba na poroki – DJ Dady. O njem sva prebrala pozitivne komentarje, sem ter tja pa tudi kakšno kritiko. Kljub vsemu so naju prepričale pozitivne izkušnje večine mladoporočencev, tako da sva se odločila Dadyja čim prej kontaktirati. Dogovorili smo se za srečanje, ki je bilo zelo izčrpno in dolgo, na katerem nama je dobro predstavil, kaj njegova ponudba zajema. Tako je tam, na srečanju, padla najina končna odločitev, da bova zabavo »najinega najlepšega dne« prepustila njemu in njegovi kilometrini. Že takrat sva mu poskušala čimbolj natančno opisati, kakšne so najine glasbene zahteve, ki naj jih upošteva, vključno s konkretnimi skladbami, katere sva poudarila, da jih mora na zabavi zavrteti.

Čez nekaj tednov sva od Dadyja prejela nekaj predlogov iger, ki bi jih uvrstili na poročni zabavi kot popestritev in, če bi bilo potrebno, motivacijo za svate, da se »spravijo« na plesišče.

Teden pred poroko smo se ponovno dobili, preleteli igrice, ki sva jih izbrala med Dadyjevimi predlogi. Strinjala sva se s »plesom« za podvezico, ki je vsebovala tudi tistega piskajočega petelina, ki je na ohceti doživel res bučen aplavz.

Najin dan in s tem tudi poročna zabava. Dady sam je rekel, da prizna, da mu sicer ni najbolje uspela. Zakaj tako? Od nekaterih starejših je bilo slišati pripombe, da je bila glasba preglasna. Dady je glasnost zmanjšal, vendar za ljudi, ki so imeli namen le sedeti, je bila glasba še vedno preglasna. Druga, »mlajša« polovica svatov, seveda ni bila tega mnenja in so jih hitro zasrbeli podplati in se pognali na plesišče. Seveda sva si želela, da bi glasba imela tak učinek na vse prisotne. Vrtel je gasbene zvrsti, za katere smo se dogovorili. Dadyju sva pustila prosto pot, da na podlagi svojih večletnih izkušenj z vrtenjem glasbe na porokah in drugih zabavah ustvarja prijetno, predvsem plesno vzdušje.

Speljali smo le eno igrico, ki je bila super sprejeta, čeprav smo imeli pripravljeni še dve, pa tudi ljudje so kasneje komentirali, da so pričakovali še kakšno. Razlog za neizvedbo je najverjetneje bil zelo natrpan urnik dogajanja na ohceti ter odhod nekaterih gostov že v zgodnjih jutranjih urah. Dady žal ni zavrtel vseh skladb, ki sva mu jih kot predloge napisala že prej, kot pozitivno stran pa bi izpostavila dovzetnost do glasbenih želja svatov.

Priznava, da so najini občutki mešani – vse se je odvijalo hitro. Nama je bilo všeč, mogoče sva si le preveč želela in/ali obremenjevala, da bi glasba in zabava ustrezala vsem. Če pod vsem potegneva črto, sva bila z Dadyjevo storitvijo zadovoljna, še posebej po vseh prejetih pozitivnih povratnih mnenjih s strani svatov.

Hvala, Dady!

Tanja in Uroš

TANJA IN UROŠ POROKA 1.4.2012

Pin It on Pinterest

Share This